île flottante met abrikozencoullis

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
  • 2 Pers de citroen. Snij de abrikozen en het vanillestokje in twee.
  • 3 Giet 25 cl water, het citroensap en de suiker in een pannetje. Breng alles aan de kook en laat 5 minuten staan op middelhoog vuur.
  • 4 Doe de abrikozenhelften in het kokend water, dek af en laat nog 15 minuten koken op een zacht vuur. Laat in het pannetje afkoelen.
  • 5 Maak van de bereiding een fijne puree en giet ze door een zeef. Laat in de koelkast rusten.
  • 6 Scheid het eiwit van de dooier. Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop het stijf. Wanneer het heel stijf is doet u er de suiker bij en blijft u kloppen tot de massa een glanzend uitzicht heeft.
  • 7 Bestrijk individuele schaaltjes met boter en giet er de bereiding in. Laat 15 minuten koken in een warmwaterbad. Zet de schaaltjes op een rooster en laat de bereiding erin afkoelen.
  • 8 Ontvorm de dessertbordjes en giet de abrikozencoulis errond: de eiwitmassa drijft nu op het oppervlak van de coulis. Dien heel fris op.

île flottante met abrikozencoullis is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Ile flottante
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Ile flottante
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Ile Flottante Met Earl Grey-thee En Geraspte Chocolade
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ile Flottante met noten
50 min Nagerecht
Bekijk recept