Yoghurt limoen, appel en vanille

2
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mascarpone en suiker zacht opwarmen met de vanillestok. Laat er de voorgeweekte gelatine in smelten en verwijderde vanillestok. 
  • 2 Voeg het mengsel bij de Griekse yoghurt. 
  • 3 Voeg wat zeste van limoen toe en het sap van een halve limoen. 
  • 4 Meng goed door met een klopper. 
  • 5 Spatel de halfopgeklopte room er voorzichtig onder. 
  • 6 Vul de bodem van een glas op met de yoghurt en plaats in de koelkast.
  • 7 Schil en snij de appel in fijne brunoise. Breng op smaak met wat suiker, limoenzeste, fijngesneden munt en sap van halve limoen. 
  • 8 Schik op de crème van Griekse yoghurt.
  • 9 Mix in een blendertje de snoepjes tot een fijn poeder.  1
  • 0 Verwarm de oven voor op 150°C.  1
  • 1 Neem een bakplaat en leger een vel boterpapier op.  1
  • 2 Zeef het poeder van snoepjes gelijk over het papier met een dikte van ongeveer 1mm. steek er enkele ronde vormen uit.  1
  • 3 Plaats in de oven gedurende 1 minuut.  1
  • 4 Zet de oven af en wacht tot de caramel zachtjes smelt en blinkt over de ganse oppervlakte.  1
  • 5 Neem de plaat uit de oven en leg het papier omgekeerd met de caramel naar beneden op de tafel.  1
  • 6 Laat afkoelen en neem het papier eraf. 1
  • 7 Maak een mooie bol van de sorbet en schik op de appelen. 1
  • 8 Werk af met de caramel.

Yoghurt limoen, appel en vanille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept