Appelcompote met 3 aroma’s

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil oppervlakkig van de citroen en pers het sap uit de citroen. Doe alles in een stoofpan.
  • 2 Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij elk kwartje in 4 schijfjes. Doe ze bij in de pan en meng goed.
  • 3 Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap er met een mespunt het merg uit.
  • 4 Doe alles bij in de pan en voeg het appelsap en de honing toe.
  • 5 Laat op een laag vuur gaar stoven in 15 à 20 min. tot de appels heel zacht zijn: eerst met deksel, nadien zonder indien ze teveel vocht vrijgeven.
  • 6 Serveer lauw met een bol ijs of heel koud, puur of met plattekaas.
  • 7 Deze compote is ook heel lekker bij gebakken eendenborst of bij een voorgerecht met kaas (geitenkaas, camembert, enz.)

Appelcompote met 3 aroma’s is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Kippenhaasjes
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoencrème met oosterse aroma's
15 min
Bekijk recept
Marokkaanse Gekruide Olijven
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept