Amandelgebak met mirabellen

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op stand 6 (180° C).
  • 2 Laat de mirabellen uitlekken en ontpit ze.
  • 3 Klop de eieren, het eigeel en de suiker samen op en voeg vervolgens de gezeefde bloem, het amandelpoeder, de boter (gesmolten en afgekoeld) en de brandewijn toe.
  • 4 Snij 4 cirkels van ongeveer 12 cm diameter uit het deeg en bekleed er 4 licht beboterde taartvormpjes met antiaanbaklaag mee.
  • 5 Doorprik de bodem, verdeel er het amandelbeslag en de mirabellen over.
  • 6 Laat 20 minuten bakken in de warme oven.
  • 7 Laat 5 minuten rusten en ontvorm op een bord.
  • 8 Schik kleine hoopjes bosbessenconfituur rond het taartje en dien lauw op.

Amandelgebak met mirabellen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mirabelcrumble met kruiden
Nagerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eendenfilet met mirabellen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mirabellen-appeljam
Bekijk recept

Toucinho do céu
35 min
Bekijk recept
Amandelgebak met verse vijgen
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelgebak
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appel-amandelgebak
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept