Amandelschuim, tutti frutti
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Voorgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediƫnten
4 druppels bitter amandelextract
fijne krullen gefrituurde pata negraham (ter versiering)
1 gelatineblad (dosis van 2 g)
50 g geleersuiker (voor confituur)
25 cl gesuikerde geconcentreerde melk
1 snuifje nootmuskaat
sap en de geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel
1 snuifje vanillepoeder
600 g vers fruit in blokjes
Bereiding
Laat het sap en de schil van de sinaasappel 2 min. sudderen samen met de suiker, de nootmuskaat en de vanille.
Giet over het fruit en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.
Meng de melk met het amandelextract.
Laat de gelatine 10 min. weken in koud water.
Wring het blad voorzichtig uit en laat het in een steelpan smelten in 2 EL warm water.
Voeg vervolgens de helft van het melkmengsel toe.
Meng, voeg de rest van de melk toe en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.
Verdeel de fruitsla over hoge glazen.
Mix de melk met gelatine tot een luchtig schuim en verdeel het over de glazen. 1
Versier met krullen ham en dien onmiddellijk op.
Amandelschuim, tutti frutti is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Yoghurt met tuttifrutti en blauwe bessen »
Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes »
Belgisch konijn met tutti frutti »
Gevulde rosbief met tutti frutti »
Normandische appeltaartjes »