Sushi van fruit met rode saus

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de melk en de room in een kleine kookpot met dikke bodem. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje toe. Breng aan de kook, doe er de rijst bij, dek af en laat op een heel zacht vuur gedurende 30 min. sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Roer af en toe. Laat 10 min. rusten, voeg 40 g suiker toe, meng en laat volledig afkoelen (met het deksel). Plaats dan enkele uren in de koelkast.
  • 2 Giet voor de saus 15 cl water, de wijn en 150 g suiker in een steelpan. Voeg eventueel het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen, voeg de frambozen toe. Laat nog 1 min. zacht koken, neem dan van het vuur. Laat volledig afkoelen, neem er de kaneel uit en mix. Bewaar in de koelkast.
  • 3 Snij de mango (of de meloen) met een dunschiller in fijne repen. Schil de kiwi en snij in fijne schijven, evenals de aardbeien.
  • 4 Maak met 2 lepeltjes rijstquenelles en leg ze één voor één op een met bakpapier bekleed dienblad. Versier ze met het fruit zoals sushi’s. Voor de opgerolde sushi’s: snij de mangorepen (of meloenrepen) in rechte stroken, schik er wat rijst op, leg een stuk aardbei in het midden en rol op. Bedek voorzichtig met vershoudfolie en plaats in de koelkast.
  • 5 Dien koel op met de saus.

Sushi van fruit met rode saus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept