Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter en 1 eetlepel olie in een grote sauteerpan en bak er de stukken fazant, aan beide kanten, goudbruin in op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem, wanneer ze mooi gebakken zijn, uit de pan en leg op een schotel.
  • 2 Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en sjalot, evenals de spekblokjes op een middelhoog vuur. Bestrooi met een snuifje vierkruidenpoeder en overgiet , wanneer ze bruingebakken zijn, met de wijn.
  • 3 Laat op een hevig vuur 1 min. inkoken, voeg dan de rozijnen toe, de grofgehakte noten, het kruidentuiltje en de stukken fazant. Giet er het druivensap bij, zet een deksel op de pan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken fazant halverwege de kooktijd om.
  • 4 Neem de pan van het vuur, haal er de stukken fazant uit en laat 5 min. rusten. Leg (voorzichtig) een stuk keukenpapier bovenop de saus om het vet te absorberen en neem het weg. Herhaal verschillende keren indien nodig.
  • 5 Leg de stukken fazant terug in de saus, breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op met een knolselderpuree.

Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcocktail met rode bessen
5 min
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Geroosterde ananas met vanillesaus en passievruchtsorbet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept