Patrijs met oranjebloesemhoning

4
35 min
Voorgerecht
1 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de schil van de onbespoten sinaasappel en blancheer die gedurende 3 min in een pan met kokend water.
  • 2 Laat de schil uitlekken en houd even onder een straal koud water. Dep ze droog met huishoudpapier.
  • 3 Verhit de boter in een kookpan met dikke bodem en braad de patrijzen aan alle kanten gedurende 2 tot 3 min. Voeg er vervolgens het sinaasappelsap, de teentjes knoflook, de pruimen, de honing, de kaneel, de korreltjes steranijs en tot slot de azijn bij. Dek de pan af en laat de inhoud gedurende 35 min op een zacht vuurtje sudderen.
  • 4 Neem de patrijzen uit de pan en snij ze in twee helften. Wikkel het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie zodat het warm blijft.
  • 5 Verdeel de onbespoten sinaasappel en de rest van de andere sinaasappel in partjes. Verwijder de velletjes en draadjes.
  • 6 Haal zodra de patrijzen gaar zijn de pruimen uit de pan en giet het vocht door een puntzeef.
  • 7 Druk de ingrediënten, en meer bepaald de teentjes knoflook, goed aan zodat de aroma's optimaal door het vocht kunnen worden opgenomen. Giet de saus opnieuw over in een kookpan en voeg er de gehakte sinaasappelschil, de roze peperkorrels, het oranjebloemsemwater, de sinaasappelpartjes en de amandelen bij.
  • 8 Laat dit alles gedurende 2 tot 3 min op een zacht vuurtje opnieuw sudderen. Leg op elk bord een halve patrijs. Verdeel de garnituur en de pruimen over de borden. Overgiet met de warme saus en dien onmiddellijk op.

Patrijs met oranjebloesemhoning is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kipstoof met granaatappel, walnoten en advieh en granaatappelsap
2 uur-
Bekijk recept
Mangotempura met limoensabayon
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Champignons Met Oranjebloesemhoning
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterd Honing Soep
10-20 min -
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van patrijs met mango
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept