Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof 400 g zuurkool met 50 g boter, 2 fijngesneden sjalotjes, een 20-tal jeneverbessen, 2 gesperste knoflookteenjtes, 1 eetlepel mosterdzaad, een kruidenbosje en 4 dl droge witte wijn.
  • 2 Plet 400 g gekookte aardappelen (bintjes) en meng die met de zuurkool. Voeg er als frisse toets versgehakte peterselie bij.
  • 3 Bak 4 patrijzen aan in een pan met boter en kruid ze. Plaats de pan gedurende 15 minuten in een oven van 190°C. Overgiet regelmatig met het braadvet.
  • 4 Laat ze, van het vuur af en onder deksel, nog een 20 minuten rusten op de zuurkoolbereiding.
  • 5 Deglaceer de pan met 4 dl gevogeltefond en 2 dl witte wijn. Laat tot 1/3 inkoken, bind met een eetlepel instant roux.
  • 6 Meng 75 g graanmosterd en 1 dl room en giet het mengsel bij de saus. Serveer dit rustieke gerecht in een aardewerken schaal.

Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met oranjebloesemhoning
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van patrijs met mango
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept