Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanille

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de mantelschelpnoten ontdooien in koud water (ververs het water regelmatig). Zodra ze mals zijn, kunt u eventueel de voet verwijderen (het wittere en hardere deel). Zet opzij.
  • 2 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden.
  • 3 Pel de sjalot en snij hem in kleine stukken. Doe in een steelpan en voeg de witte wijn, 10 cl water, het vanillestokje en de gevogeltebouillon toe. Laat voor twee derde inkoken.
  • 4 Giet door een puntzeef en vang de jus op. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Maak de paddenstoelen heel zorgvuldig schoon door de restjes aarde eraf te vegen. Verwijder het droge gedeelte van de steel. Snij de grote paddenstoelen eventueel in twee.
  • 6 Doe een beetje arachideolie in een steelpan en laat de paddenstoelen erin garen totdat zij mals beginnen worden (maar nog steeds beetvast).
  • 7 Haal de paddenstoelen uit de pan en zet opzij. Warm de kookjus van de paddenstoelen op in een steelpan.
  • 8 Voeg de mantelschelpen en de saus toe, zodra de jus warm is. Laat ongeveer 2 minuten koken op hoog vuur. Voeg tot slot de paddenstoelen toe en meng zorgvuldig.
  • 9 Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en versier met een takje bladpeterselie.

Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
Vegetarische burger in shoarmabroodje
15 min
Bekijk recept
Sangria
15 min
Bekijk recept