Pasta-saladetaart met zalm

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed van bakmeel, olie, ei, 1/4 theelepel zout, flink peper van de molen, kaas en ongeveer 1 dl ijskoud water snel een soepel deeg.
  • 2 Vet een quichevorm in, leg het deeg op een met bloem bestoven (koel) oppervlak, rol uit tot een lap die iets groter is dan de bakvorm.
  • 3 Leg het deeg erin, druk het deeg tegen de randen en snijd het teveel weg.
  • 4 Bedek het deeg met bakpapier, en bak het deeg met een hulpvulling (droge peulvruchten) 15 minuten in het midden van een hete oven (200°C).
  • 5 Neem de taart uit de oven, verwijder de hulpvulling en het bakpapier, zet de taartbodem (zonder vulling) nog 7 minuten terug in de oven, laat daarna afkoelen.
  • 6 Kook de pasta 10 minuten in ruim kokend water met zout, spoel af met koud water in een vergiet. Schep er 1 eetlepel olijfolie door.
  • 7 Dompel de tomaten in kokend water, verwijder de velletjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de zalm uitlekken, verwijder graatjes en velletjes.
  • 8 Was de friséesla, sla droog en scheur in kleine stukjes, maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • 9 Klop een sausje van azijn, zure room, stijfgeslagen room, mosterd, zout, peper en fijngehakte dille en bieslook. Meng alles luchtig door elkaar en schik de salade in de taartbodem.

Pasta-saladetaart met zalm is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept