Pilavrijst «land en zee»

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2 eetlepels olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
  • 2 Voeg het fijngesneden knoflookteentje en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en 2,5 koppen water (40 cl). Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  • 3 Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in 1 eetlepel olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
  • 4 Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
  • 5 Serveer meteen.

Pilavrijst «land en zee» is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde zoete aardappel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pakketje van zeewolf
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilavrijst met kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met zalm gevulde tomaten
15 min
Bekijk recept