Thaise kip met scampi

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het vel van de kippenonderbouten en bak ze in de olie in een grote braadpan op vrij hoog vuur. Neem ze uit de pan wanneer ze rondom goudbruin gebakken zijn en fruit dan de fijngehakte ui en de in repen gesneden paprika in dezelfde pan.
  • 2 Voeg na 5 min. de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe. Meng 1 min., voeg de kippenonderbouten toe, 25 cl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 20 min. op zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de kooktijd om.
  • 3 Pel ondertussen de scampi (vooraf ontdooid), maar laat er het laatste staartstukje en de staartvinnen aan.
  • 4 Hak 50 g pindanoten met de kokosmelk en het limoensap in de hakmolen. Doe alles in de braadpan, voeg de sambal en de scampi toe, laat nog 5 min. sudderen.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met de resterende, grofgehakte pindanoten en koriander. Versier met een limoenkwartje en geef er Thaise rijst bij.

Thaise kip met scampi is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept