Nasi goreng
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Voorgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediƫnten
6 eetlepels arachide-olie
1 snuifje cayennepeper
6 eieren
380 g geparfumeerde Thaise rijst
100 g grijze garnalen
2 groene paprika's
400 g kalkoenfilet
1 komkommer
1 eetlepel sojasaus
400 g sojascheuten
Bereiding
Snij de kalkoenfilet in fijne reepjes. Schil en snij de konkommer in kleine blokjes. Spoel en snij de pepers in fijne ringetjes. Bestrooi de komkommerblokjes met een kleine hoeveelheid zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
Blancheer de sojascheuten gedurende 1 minuut in gezouten kokend water, laat ze zorgvuldig uitlekken. Kook de rijst in gezouten kokend water. Verhit 1 eetlepel olie in een pan, voeg er de geklopte eieren bij (met zout en cayennepeper) en bak deze tot een dikke omelet. Leg de omelet op een bord en snij hem in fijne reepjes.
Verhit de rest van de olie in de pan, voeg er eerst de gehakte ui en look bij en vervolgens de kalkoenfiletreepjes, de garnalen, de peperringen en de sojascheuten. Breng op smaak met zout en cayennepeper en laat 5 minuten aanbraden op hoog vuur. Blijf roeren.
Voeg vervolgens de goed uitgelekte gekookte rijst en de sojasaus toe. Meng het geheel zorgvuldig en schep het in een voorverwarmde dienschotel. Versier met omeletreepjes en komkommerblokjes. Dien onmiddellijk op.
Nasi goreng is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi Goreng met hamreepjes »
Kruidige nasi goreng »
Nasi XL »
Nasi goreng van quinoa »
Nasi met garnalen »
Nasi Goreng met hamreepjes »
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng »
Nasi met gember »