Cordon bleu met Marsala
2
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
1 eetlepel boter
peper
zout
4 kalfslapjes van 150 g
8 pakjes mozzarella
4 sneetjes Italiaanse rauwe ham
10 cl Marsala
1 eetlepel olijfolie
6 blaadjes salie
2 koffielepels express bindmiddel voor bruine sauzen
Bereiding
Sla de kalfssneetjes plat met een vleeshamer of plet ze met een deegrol. Kruid ze met peper en zout, draai ze om. Leg 1 sneetje ham en 2 plakjes kaas op elk sneetje, doe dit op één helft. Vouw dubbel en steek vast met een tandenstoker.
Smelt de olie en de boter in een kleine pan en bak de cordon bleu’s goudbruin langs beide zijden. Bestrooi met de gehakte salie.
Neem het vlees uit de pan, giet er de Marsala in, roer de bakresten los en laat 1 min op hevig vuur inkoken. Bestrooi met het bindmiddel en roer met de garde.
Filter de saus en giet ze opnieuw in de pan. Leg er de cordon bleu’s in (met het vrijgekomen vocht) en dek af. Laat nog 5 min sudderen.
Serveer heel warm met verse pasta en een groene groente zoals asperges, sperziebonen, enz.
Cordon bleu met Marsala is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kip korma »
Fruitsalade met zabaglionesaus »
Saltimbocca borrelspiesjes »
Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus »
Kip cordon bleus »
Kip cordon bleu met komkommersalade »
Cordon bleu »
Vegetarische cordon bleu, tarwebolletjes met broccoli en erwten »