Mosselen naar Thais recept

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de avond tevoren de kruiden en groenten en zet ze in de koelkast weg.
  • 2 Was de mosselen, zoek ze uit en schep ze in een ruime wok met de in plakjes gesneden wortel, de rode pepertjes, het citroengras (in stukken van 3 cm) en de in dunne plakjes gesneden laoswortel.
  • 3 Verwarm al omscheppend op hoog vuur 10 tot 15 minuten, tot alle schelpen openstaan.
  • 4 Hak voor de saus de knoflook, de paprika en de Spaanse peper fijn. Meng deze kruiden door het sausje van citroensap, Japanse sojasaus, de Thaise vissaus en de poedersuiker.
  • 5 Schep de korianderblaadjes door de mosselen en serveer met gekookte rijstblokjes (gare rijst flink aandrukken, laten afkoelen en in blokjes snijden). De pepertjes, de citroengrasstukjes en de laosschijfjes worden niet gegeten.

Mosselen naar Thais recept is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Pittige linzen-limoensoep recept
Bekijk recept
Simpele runderstoof met sperziebonen recept
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept