Rumsteaks met wijnsaus en druiven

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  • 2 Halveer de druiven. Zet opzij.
  • 3 Snipper de sjalotten fijn, laat de boter in een braadpan smelten en bak er de sjalotten 5 min. in aan op zacht vuur. Bestrooi vervolgens met de bloem, meng 1 min., doe er de wijn en de tijm bij. Laat voor de helft inkoken op hevig vuur. Zeef en giet terug in de pan. Voeg de room en de tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en laat zachtjes sudderen.
  • 4 Verwarm een grote pan met antikleefbodem op vrij hoog vuur. Smeer de rumsteaks in met olie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min aan elke kant bakken, verlaag het vuur en leg de druiven rondom het vlees. Laat nog even verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de rumsteaks. Kruid op het einde met peper en zout.
  • 5 Serveer de steaks en de druiven overgoten met wat saus. Serveer ze met een salade en frieten.

Rumsteaks met wijnsaus en druiven is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige salade van rundvlees
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteaks met geitenkaas en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept