Rundvlees met een touwtje en groene saus

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de groene saus: Meng in een kom de bladpeterselie, de basilicum, de munt, de komkommer, de teentjes knoflook, de kappers en de ansjovis. Voeg er wijnazijn, citroensap, olijfolie en mosterd van Dijon bij. Meng goed. Kruid met zout en peper en zet op een koele plaats.
  • 2 Voor het rundvlees: Verwarm de bouillon in een stoofpan met dikke bodem. Kruid met zout en peper. Doe er het kruidentuiltje bij. Zet het vuur de helft lager als het kookpunt is bereikt.
  • 3 Voeg er de stoofgroenten aan toe. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Breng eventueel op smaak.
  • 4 Kruid het vlees met peper en bind er een touwtje rond. Laat voldoende touw aan de uiteinden.
  • 5 Leg het vlees in de pan als de bouillon stevig kookt. Maak het touwtje vast aan een van de handvaten van de pan (of alle twee). Het vlees mag namelijk de bodem niet raken.
  • 6 Pocheer het vlees. Reken op 20 tot 25 minuten per kilo.
  • 7 Verwijder dan het vlees uit de bouillon en rol het in aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten.
  • 8 Verwijder de groenten uit de bouillon. Snijd het vlees in fijne schijfjes.
  • 9 Verdeel de groenten met een beetje bouillon in diepe borden. Leg er de schijfjes vlees bovenop. Bestrooi met fleur de sel en giet er wat groene saus over.

Rundvlees met een touwtje en groene saus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept