Reegebraad met hazelnoten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  • 2 Bind het gebraad op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Overgiet met de calvados en flambeer (de dampkap moet uitgeschakeld zijn!) Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout.
  • 3 Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig.
  • 4 Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen.
  • 5 Versnijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • 6 Serveer meteen met een groene groente en minirösti.

Reegebraad met hazelnoten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Reegebraad met geurige vruchten en speculaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met salie, kleine crumbles met veenbessen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met dragon
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met wildsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept