Hammetje op Normandische wijze

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de hammetjes aan alle zijden goudbruin in een stoofpan in de hete olie (± 10 min).
  • 2 Haal ze uit de pan en gooi het bakvet weg.
  • 3 Doe de hammetjes dan weer in de stoofpan.
  • 4 Overgiet ze met cider, doe er peper en zout op.
  • 5 Zet het deksel op de pan en laat het geheel 1 uur sudderen op een zacht vuur.
  • 6 Draai daarna de hammetjes om en schik er de geschilde en afgespoelde aardappelen rond.
  • 7 Zet het deksel op de pan en stoof de bereiding 30 min. op een zacht vuur.
  • 8 Schil de appelen 10 min. vóór het opdienen en haal het klokhuis eruit.
  • 9 Versnij ze in acht stukken en sprenkel er citroensap op. 1
  • 0 Bak ze 3 tot 4 min. per zijde in de hete boter. 1
  • 1 Schik de hammetjes op een warme dienschotel en schik er de appelen rond. Zeef het bakvocht en serveer het apart.

Hammetje op Normandische wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van hammetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept