Hazenrug, marinade met ahornsiroop
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Voorgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels bladpeterselie, gehakt
bakboter
1 eetlepel fijn geraspte gember
2 teentjes fijngehakte knoflook
2 hazenruggen
5 eetlepels olijfolie
olijfolie voor de schotel
5 cl sojasaus
Bereiding
Bereid de marinade : meng in een rechthoekige schotel de azijn, de gember, de look, de ahornsiroop, de sojasaus, zout en peper. Giet er langzaam de olijfolie bij.
Leg de hazenruggen in de marinade. Laat 10 minuten rusten.
Verwarm de ovengril voor op 230°C. Verhit de olie en de boter in een bakpan met dikke bodem.
Bak daarin de hazenruggen aan alle zijden bruin. Doe er zout en peper op.
Leg ze in een rechthoekige schotel met de bakjus. Gril ze in de oven 6 minuten aan elke zijde. Wikkel de hazenruggen in aluminiumfolie. Laat rusten.
Verwarm de marinade in een steelpan laat 2 minuten inkoken.
Verwijder met een eetlepel de filets van de hazenrug. Snijd ze in fijne schijfjes en verdeel ze over de borden. Bestrooi met bladpeterselie.
Hazenrug, marinade met ahornsiroop is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Ontbijtcake met noten en banaan »
Fruitsalade met kaneelsiroop »
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten »
Eendenhaasjes met kersen-biersaus »
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen »
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool »
Hazenrug met geroosterde groenten »
Hazenrug met muskaatsaus »