Hazenrug, marinade met ahornsiroop

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de marinade : meng in een rechthoekige schotel de azijn, de gember, de look, de ahornsiroop, de sojasaus, zout en peper. Giet er langzaam de olijfolie bij.
  • 2 Leg de hazenruggen in de marinade. Laat 10 minuten rusten.
  • 3 Verwarm de ovengril voor op 230°C. Verhit de olie en de boter in een bakpan met dikke bodem.
  • 4 Bak daarin de hazenruggen aan alle zijden bruin. Doe er zout en peper op.
  • 5 Leg ze in een rechthoekige schotel met de bakjus. Gril ze in de oven 6 minuten aan elke zijde. Wikkel de hazenruggen in aluminiumfolie. Laat rusten.
  • 6 Verwarm de marinade in een steelpan laat 2 minuten inkoken.
  • 7 Verwijder met een eetlepel de filets van de hazenrug. Snijd ze in fijne schijfjes en verdeel ze over de borden. Bestrooi met bladpeterselie.

Hazenrug, marinade met ahornsiroop is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
10 min
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met muskaatsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept