Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
  • 2 Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 1 min onder in de kokende court-bouillon. Laat even afkoelen en haal het vlees uit de pantsers. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  • 3 Maak de venkel schoon, bewaar het loof en snijd in flinterdunne plakjes met een scherp mes of met een mandoline. Pel de sinaasappel à vif en wrik de partjes los. Pers de rest van de sinaasappel uit en meng het sap met de citroenolie. Kruid met peper en zout en laat de venkel er 10 min in marineren zodat hij wat zachter wordt.
  • 4 Spoel de kerstomaten en snijd in de helft. Maak een salade van de gemarineerde venkel, de sinaasappel, de kerstomaten en de frisésalade. Werk de salade af met de dille, de fijngesnipperde bieslook, het loof van de venkel en kruid met peper en zout.
  • 5 Schik de salade op de borden en serveer de kreeften erbij.

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met limoenmayonaise
15 min Voorgerecht
Bekijk recept