Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de uien. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak er de uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
  • 2 Laat ondertussen de vleesblokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in de resterende warme boter. Voeg peper en zout toe.
  • 3 Doe het vlees bij in de stoofpot. Giet een beetje bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Voeg het resterende bier toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Dek af en laat 1 uur 10 min. stoven op heel zacht vuur.
  • 4 Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en de met mosterd besmeerde peperkoek. Meng en laat nog 30 min. verder stoven (nog altijd met deksel).
  • 5 Serveer warm met frieten of puree.

Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept