Bloemkoolgratin met puree en gehakt

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar gedurende ± 20 min. Giet af en plet met een stamper tot puree. Voeg 2 el boter, de melk en een ei toe. Kruid met zout en nootmuskaat en meng.
  • 2 Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Kook de bloemkool beetgaar gedurende 6 à 7 min. Giet af en laat schrikken onder koud water.
  • 3 Zet een braadpan op een matig vuur met een klontje boter. Plet het gehakt grof en bak gaar in de boter. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  • 4 Schep de aardappelpuree in een ruime ovenschaal, verdeel daarover het gehakt en vervolgens de roosjes bloemkool met de steeltjes naar onderen.
  • 5 Bereid nu de kaassaus. Maak hiervoor een roux: smelt de boter en voeg er vervolgens de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend ‘opdrogen’, maar let erop dat de roux niet aanbakt of bruin kleurt. Schenk de melk erbij en klop met een garde tot de saus bindt en dikker wordt. Let wel, vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen voeg je wat extra melk toe. Haal de pot van het vuur en meng ²/³ van de gemalen kaas in de saus. Kruid de saus naar smaak met peper van de molen, zout en vers geraspte muskaatnoot.
  • 6 Verwarm de oven voor op grillstand. Giet de kaassaus over de aardappel-gehaktbloemkoolschotel en bestrooi met de resterende gemalen kaas. Schuif de schotel onder de hete grill en gratineer.

Bloemkoolgratin met puree en gehakt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broccoli-bloemkoolgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin met nootmuskaat
55 min Bijgerecht
Bekijk recept