Kleurrijke schildersoep

4
Soep
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wie van kleur houdt, houdt van deze soep! De basis? Een witte parmentiersoep met aardappel en prei, gemaakt door je mama of papa. Jij neemt het échte werk voor je rekening: de soep op ‘kleur’ brengen met alle groentepureetjes van de regenboog, die je invriest tot mini-ijsblokjes.
  • 2 Bereid een groentepuree naar eigen keuze.
  • 3 Snijd de roosjes van de broccoli en blancheer ze gedurende 3 min. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken, kruid met peper en zout en mix in de blender met een scheutje water tot een mooie groene puree. Schil de butternutpompoen en snijd in blokjes. Blancheer de stukjes pompoen gedurende enkele minuten en giet ze dan af. Laat goed uitlekken, kruid met peper en zout en mix in de blender met een scheutje water tot een mooie oranje puree. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Blancheer de stukjes wortel gedurende enkele minuten en giet ze dan af. Laat goed uitlekken, kruid met peper en zout en mix in de blender met een scheutje water tot een mooie oranje puree. Kruid de tomatenpulp met peper en zout. Mix de bieten met een beetje sap tot een dieprode puree en kruid met peper en zout.
  • 4 Maak gekleurde ijsblokjes van de groentepurees en plaats ze in de diepvries gedurende minstens 2 u, zodat ze bevroren zijn.
  • 5 Bereid ondertussen de basissoep, een klassieke parmentiersoep. Schil de aardappelen. Zet een pot op het vuur met het gezouten water, de aardappelen en de gevogeltebouillonblokjes. Maak de prei schoon en snijd in stukjes. Pel de uien, snipper fijn en voeg samen met de prei bij de aardappelen. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min doorkoken.
  • 6 Mix de soep fijn met de staafmixer tot een mooie gladde witte soep en laat nog even doorkoken.
  • 7 Haal de groente-ijsblokjes uit de diepvries. Verdeel de soep over de kommetjes, leg enkele ijsblokjes van dezelfde groente in de soep en roer erin met je lepel zodat het ijsblokje smelt en de hete soep afkoelt.

Kleurrijke schildersoep is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Kleurrijke groentespiesjes met kerriedip
40 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleurrijke WK cupcakes
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruit- en groentespiezen met kleurtjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept