Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijst

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met een lepel boter en schik de kippenbouten erin. Kruid de bouten met peper, zout en de kippenkruiden. Snijd de limoen en de gember in stukjes en voeg deze bij de kip. Overgiet met de olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de kippenbouten gaar en goudbruin gedurende 45 min.
  • 2 Schil de ananas, snijd in 4 stukken en verwijder de harde kern. Houd de kernen even apart. Snijd de 4 stukken in kleinere stukjes en rijg ze op een satéstokje. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en bak de satés er kort in langs beide kanten.
  • 3 Bereid de kokoscurrysaus. Snijd hiervoor de kern van de ananas in kleine blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en snipper fijn. Zet een pot op het vuur met de boter en bak de ananas, sjalot, knoflook en gember er kort glazig in. Bestrooi met currypoeder en bak nog even verder. Blus met het water en brokkel de kippenbouillon erbij. Laat 10 min doorkoken. Mix even met een staafmixer en haal de saus door een zeef zodat je een gladde saus krijgt. Zet de pot saus opnieuw op het vuur en voeg de kokosmelk en de honing toe. Kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken tot de gewenste dikte.
  • 4 Kook de basmatirijst gaar volgens de gaartijd op de verpakking en laat goed uitlekken. Serveer de kippenbouten met de rijst en de ananasbrochette en giet de kokoscurrysaus erover. Werk af met enkele takjes koriander.

Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijst is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept