Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de voet van de asperges om het harde, vezelachtige deel te verwijderen.
  • 2 Schil de witte asperges zonder de punten te beschadigen.
  • 3 Kook ze afzonderlijk in licht gezouten water totdat ze beetgaar zijn.
  • 4 Laat de gorgonzola in de melk smelten, terwijl je regelmatig roert. Doe er peper bij, maar geen zout.
  • 5 Breng in een kookpot water met 1 eetlepel azijn aan de kook. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Breek de eieren elk afzonderlijk in een kopje. Laat telkens snel 1 ei in het water glijden, lepel het stollende eiwit rond de dooier en laat 3 minuten pocheren.
  • 6 Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze meteen in een kom gevuld met koud water. Neem ze er na 2 minuten uit en snij er de losse flarden eiwit af.
  • 7 Dien elk bord op met een portie van de twee aspergesoorten, een gepocheerd ei en de emulsie met gorgonzola. Werk af met takjes kervel.
  • 8 Dien op met toasts van grijs brood.

Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van witlof en veldsla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met meloen en blauwe kaas
Bekijk recept
Rode Uiensoep Met Blauwschimmelkaas
30-60 min -
Bekijk recept
Rode Uiensoep Met Blauwschimmelkaas
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept