Taart met citrusvruchten

6
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Rol het zanddeeg uit en bedek je taartvorm ermee.
  • 3 Bak de bodem voor ± 20 min lichtjes bruin. Gebruik de gedroogde peulvruchten of bakparels zodat de bodem niet rijst in de oven (= blindbakken) en zodat je straks de taart zonder problemen kunt vullen. Tip: leg een bakpapiertje ter grootte van de bodem op het deeg zodat de bakparels niet aan het deeg blijven plakken.
  • 4 Pel alle citrusvruchten (behalve de citroen) ‘à vif‘ en snijd de partjes los. Houd ze even apart.
  • 5 Ga dan verder met de crème. Zet een pannetje op een zacht vuurtje en klop de 4 eigelen erin luchtig. Pers de citroenen en voeg het sap samen met de suiker toe aan het eimengsel. Blijf verder kloppen tot het mengsel opstijft. Neem het pannetje van het vuur, roer de boter erdoor en laat afkoelen.
  • 6 Verdeel de citroencrème over de taartbodem en werk af met de citrusvruchtpartjes.

Taart met citrusvruchten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paté met cranberrycompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cannoli met citrus-vanillesalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept