Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Houd de poten van de koekoek boven een vlam om de laatste pluimen te verwijderen.
  • 3 Meng de boter met de Espelettepeper, de honing en het citroensap. Wrijf de koekoek in met deze botermengeling. Kruid bij met peper en zout.
  • 4 Snijd 2 sinaasappelen in schijfjes met de schil er nog aan. Leg de koekoek in een ovenschotel en versier hem met de schijfjes sinaasappel. Houd ze op zijn plaats met tandenstokers. Snijd de ongepelde sjalotten doormidden en de 3de sinaasappel in kwartjes. Leg ze rond de koekoek. Garneer met de takjes tijm en de laurier en voeg de gevogeltefond en het sinaasappelsap toe.
  • 5 Laat 1 u bakken. Verwijder dan de sinaasappelschijfjes en verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Laat nog 20 min verder bakken tot de koekoek goudbruin gebakken is. Giet regelmatig vocht over de koekoek tijdens het bakken.
  • 6 Goed warm opdienen.

Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met rozemarijnaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept