Apfelstrüdel

6
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de rozijnen in de rum inweken.
  • 2 Zet een pan op een matig vuur met boter en laat smelten. Voeg het paneermeel toe en laat kleuren. Voeg vervolgens het hazelnootpoeder toe en laat nog even meekleuren. Neem van het vuur.
  • 3 Schil de appelen, snijd in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap. Voeg de uitgelekte rozijnen, de suiker en kaneel toe. Meng voorzichtig.
  • 4 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 5 Leg het vel bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het met een deegrol nog wat dunner uit. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Verdeel het paneermeel in het midden van het deeg. Schik de appelen. Plooi de randen naar binnen en druk samen zodat het deeg goed afsluit.
  • 6 Bak in de oven gedurende 40 min.
  • 7 Laat afkoelen en bestuif met bloemsuiker. Serveer met de zure room.

Apfelstrüdel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Apfelstrudel
45 min Gebak
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Apfelstrudel
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Apfelstrudel
45 min Gebak
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Apfelstrudel
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept