Brusselse bodding

12
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het brood in kleine stukken, doe ze in een mengschaal, overgiet ze met 1 l warme koffie en meng. Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met warme koffie. Laat alles minstens 2 uur rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 3 Meng de losgeklopte eieren zorgvuldig onder het brood. Voeg dan de suiker toe, het kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen.
  • 4 Meng en giet het broodmengsel in een rechthoekige (24 x 18 cm), met bakpapier beklede, taartvorm. Laat 1 uur in de oven bakken. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm. Serveer koel.
  • 5 Je kan de bodding met een laagje suikerglazuur bedekken. Doe hiervoor 3 eetlepels water in een kom en voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde de bloemsuiker toe. Strijk het glazuur meteen uit met behulp van een spatel en laat opstijven.

Brusselse bodding is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bodding
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bodding van Camp Remy
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlaamsche Bodding ( Broodpudding)
75 min Nagerecht
Bekijk recept
Bodding
60 min Nagerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse broodpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept