Kheer

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk aan de kook en voeg er een snuifje zout, room, de kardemom en de saffraan aan toe.
  • 2 Voeg de rijst toe en laat het geheel gedurende ongeveer 40 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
  • 3 Gril de pistachenootjes en de amandelen in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen en leg er 1/3 van opzij. Doe de rest in de mixer.
  • 4 Giet het poeder uit de mixer samen met de suiker in de rijstpap en roer goed om. Dek de pot af en laat afkoelen.
  • 5 Dien de rijst koud op en bestrooi met de rest van de pistachenootjes en amandelen.

Kheer is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kheer (Indiaas rijstdessert)
40 min - Nagerecht
Bekijk recept

Kheer (Indiaas rijstdessert)
40 min - Nagerecht
Bekijk recept