Gratin van kabeljauw met ricotta en spinazie

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de oven aan op th. 6 – 180°C en laat er de pistolet in drogen.
  • 2 Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
  • 3 Schil en snij intussen de aardappelen in stukken en kook ze in water gaar.
  • 4 Doe de olie en het geperste lookteentje in een grote braadpan en stoof de spinazie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Neem van het vuur, voeg de ricotta toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Breek intussen de pistolet in stukken en neem er ongeveer 35 g van. Doe die 35 g in de beker van de hakmolen, samen met de takjes peterselie en de parmezaan. Laat draaien tot een grof, maar homogeen paneermengsel.
  • 6 Verdeel de spinazie over een ovenschaal, leg er de kabeljauwfilets op, bedek alles met het paneermengsel en zet 15 minuten in de oven.
  • 7 Giet de gare aardappelen af en prak ze met de melk of de room tot puree, breng op smaak met peper en zout.
  • 8 Serveer alles warm.

Gratin van kabeljauw met ricotta en spinazie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept