Vissoep met rouille
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
geraspte gruyère
150 g koolvis
280 g zalmforelhaasjes
100 g tongfilets
330 g amandelschelpen
200 g calamares
360 ml visbouillon
1 ui
1 teentje look
2 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1,5 dl droge witte wijn
1 kruidentuiltje
190 g rouille
enkele sneden brood
Bereiding
Leg de sneetjes brood even onder de grill, zodat je mooie toasts krijgt.
Snijd het zeewolfhaasje en het zalmforelhaasje in mooie gelijke stukken. Rol de tongen op, met de velkant naar binnen. Schik de stukken vis in een diepe steelpan, overgiet ze met de visbouillon en de witte wijn en voeg het kruidentuiltje toe. Zet de pan op een heel zacht vuur en breng aan de kook. Haal de pan dan meteen van het vuur.
Stoof de gesnipperde ui en de geperste look in een lepel olijfolie. Pel de tomaten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de stukjes tomaten toe en laat even meestoven Voeg vervolgens de inktvis en de sint-jakobsvruchten toe en draai het vuur hoger gedurende 2 min.
Haal de vis uit de bouillon en laat 5 min. rusten. Filter de bouillon, haal hem door een neteldoek en voeg toe aan de pan met groenten, inktvis en sint-jakobsvruchten, laat nog 2 minuten meesudderen.
Serveer de soep met de toast en de rouille, doe er wat geraspte kaas op.
Vissoep met rouille is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Mediterrane vissoep »
Vissoep (soupe de poisson) »
Maaltijdvissoep »
Bouillabaisse (vissoep) »
Mediterrane vissoep »
Toro (pikante vissoep) »
Thaise vissoep »
Romige vissoep »