Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek

4
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Bind het gebraad, leg het in een schotel en smeer het in met een beetje boter; doe er zout en peper op. Bak 30 min. in de oven (20 min. per 500 g).
  • 3 Giet ondertussen de porto in een steelpan en kook deze op een flink uur tot de helft in. Doe de wildfond erbij en kook 1/3 in. Doe er de verkruimelde sneetjes peperkoek bij, meng op zacht vuur met de garde tot een homogene saus. Zet van het vuur en doe er een nootje boter (15 g) bij; kruid af.
  • 4 Snij de vijgen in 4 en laat ze op matig vuur goudbruin bakken in een pan met een nootje gesmolten boter.
  • 5 Laat het gebraad 5 min. rusten onder aluminiumfolie voordat je het in sneetjes versnijdt. Dien heel warm op met de saus, de vijgen en gratin dauphinois.

Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

Everzwijngebraad met groene peper en porto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met mosterd
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met pompoenbolletjes en granaatappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met jagersaus
0 min
Bekijk recept