Kleine pannenkoekjes met gekaramelliseerde ananas en vanille

6
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid het pannenkoekendeeg. Meng de bloem, 75 g suiker en het bicarbonaat in een kom. Vorm een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Roer de eieren lichtjes los en meng ze daarna door de bloem. Smelt 30 g boter en giet deze samen met de karnemelk bij het deeg. Roer totdat je een homogeen deeg krijgt.
  • 2 Snijd de vanillestokjes overlangs in 2 en schraap er de zaadjes uit. Schil de ananas en snijd in heel dunne schijfjes. Meng de resterende boter met de resterende suiker en vanillezaadjes en bak de schijfjes ananas erin zacht. Laat ze bakken totdat ze mooi gekaramelliseerd zijn.
  • 3 Bak de pannenkoekjes. Zet hiervoor een antikleefpannetje op het vuur en lepel er met een pollepel wat deeg in. Leg een sneetje ananas op de pannenkoek en draai ze samen om van zodra het deeg aan de bovenkant (bijna) droog is. Bak de andere kant nog even en houd lekker warm. Herhaal totdat het pannenkoekendeeg en alle schijfjes ananas op zijn.
  • 4 Afwerken doe je met wat esdoornsiroop en enkele druppeltjes limoensap. Heerlijk, die zachte zoetzure smaak.

Kleine pannenkoekjes met gekaramelliseerde ananas en vanille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept