Gestoomde buideltjes met tofu

4
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Je begint met het deeg voor de ‘buideltjes’. Neem een kom en meng er de bloem, de suiker en een mespuntje zout in. Los de verse gist in lauwe melk op en giet daarna in een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Smelt de boter, giet bij het deeg en kneed goed. Klop het ei los en meng onder het deeg samen met 1 el olie. Kneed minstens 15 min met je handen of in de keukenrobot tot een homogeen en elastisch deeg. Vorm er een egale bol van en kerf er met je mes een groot kruis in. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 1 u rijzen en rusten op een warme plaats.
  • 2 Na dat uurtje kneed je het deeg nog eens goed en laat je het opnieuw rijzen voor 1 u.
  • 3 Ondertussen heb je tijd voor de vulling. Snijd de paprika’s in blokjes, pel en snipper de knoflook, rode peper en lente-uitjes en hak de koriander grof. Schil en rasp de gember en snijd de tofu in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur met 1 el olie en fruit er de paprika, knoflook en lente-uitjes in. Voeg daarna de gember, tofublokjes en gehakte kruiden toe. Blus met 2 el sojasaus en het sap van 1 limoen.
  • 4 Rol kleine balletjes van het deeg (± 20 g per balletje) en druk ze plat tot ze zo’n 8 cm groot zijn. Lepel er wat vulling op en vouw dicht zodat je buideltjes krijgt. Plat de onderkant een beetje af zodat ze goed blijven staan.
  • 5 Zet een diepe pot met deksel op het vuur en giet er 1 el olie en een bodempje water in. Plaats een stoommandje in de pot en schik er de buideltjes in. Stoom ze gaar onder het deksel en voeg af en toe wat water toe.
  • 6 Serveer de buideltjes met een potje soja- of vissaus.

Gestoomde buideltjes met tofu is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziecurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept