Groentepaella

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 Print dit recept
  • 3 200 g courgetten
  • 4 100 g erwten
  • 5 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 6 200 g groene boontjes
  • 7 1 l groentebouillon
  • 8 1 grote, groene paprika (in stukjes van 1 cm)
  • 9 1 grote rode paprika (in stukjes van 1 cm) 1
  • 0 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1
  • 1 1 kommetje artisjok (in olijfolie, uitgelekt) 1
  • 2 3 eetlepels olijfolie 1
  • 3 1 theelepel paprikapoeder 1
  • 4 peper en zout 1
  • 5 400 g rondkorrelige, paellarijst 1
  • 6 0,5 theelepel saffraandraadjes 1
  • 7 200 g tomaat (vers of uit blik) 1
  • 8 250 g tuinbonen 1
  • 9 1 ui, fijngesneden 2
  • 0 Schud de saffraandraadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan zodat ze droog, maar niet gekleurd zijn. Wrijf ze in een vijzel met een stamper tot poeder. Doe er een scheutje bouillon bij en zet het opzij. 2
  • 1 Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe de tuinbonen erin, breng ze aan de kook en laat ze 2 minuten koken. Schep ze met een schuimspaan in een zeef, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal. Breng het water weer aan de kook en blancheer de groene boontjes 3 minuten. Schep ze met een schuimspaan in een zeef en spoel ze koud. Schud ze op een bord. Druk de tuinbonen uit de groene vliezen en doe ze bij de groene boontjes. 2
  • 2 Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een ondiepe vuurvaste ovenschaal op halfhoog tot hoog vuur. Bak de plakjes courgette in 2-3 minuten goudbruin. Schep ze op een bord. 2
  • 3 Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui zachtjes 5 minuten. Bak nu de paprikablokjes mee tot de ui gaar en lichtbruin is. Roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 minuut mee. 2
  • 4 Doe de tomaten in de pan en bak 2-3 minuten tot ze zachter zijn. 2
  • 5 Roer de overgebleven bouillon, de saffraan en wat zout en peper naar smaak door het tomatenmengsel en breng het aan de kook. 2
  • 6 Roer de rijst en de peterselie door de saus zodat hij gelijkmatig is verdeeld, strooi de groene boontjes, courgettes, doperwten en artisjokken over de rijst en schud de pan zodat de groenten iets in de saus zakken. 2
  • 7 Draai het vuur iets lager en laat alles 6 minuten borrelend koken. 2
  • 8 Draai het vuur nog lager en laat de paella nog 14 minuten koken tot alle vloeistof opgenomen en de rijst beetgaar is. 2
  • 9 Neem de pan van het vuur, dek hem af met een deksel of schone theedoek en laat de paella voor het opdienen nog 5 minuten rusten.

Groentepaella is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Taartje van groentepaella
1u10 min Bijgerecht
Bekijk recept
GROENTEPAELLA
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taartje van groentepaella
1u10 min Bijgerecht
Bekijk recept
GROENTEPAELLA
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept