Vol-au-vent van zalm en garnalen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de garnalen en de zalm uit de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C.
  • 3 Kluts 1 ei in een kommetje. Gebruik een uitsteekvorm om vier bodems uit het bladerdeeg te snijden. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bestrijk ze met een penseeltje met wat eigeel. Snijd 8 ringen uit met dezelfde grootte als de bodem. Leg een eerste ring op de bodem en bestrijk met wat eigeel. Voeg er dan een tweede ring aan toe en bestrijk opnieuw met eigeel. Herhaal om de andere koekjes te maken. Snijd vier dekseltjes uit het overschot van het bladerdeeg en bestrijk met wat eigeel. Zet alles 20 min in de oven tot de koekjes goudbruin gebakken zijn.
  • 4 Schil de aardperen, snijd ze in stukjes en kook ze in gezouten, kokend water.
  • 5 Giet de witte wijn en 20 cl water in een pot. Voeg zout, peper en 2 dilletakjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Snijd de zalmfilets in blokjes van ongeveer 2cm. Doe ze bij in de pot, zet het deksel erop en zet het vuur uit. Laat 8 min pocheren.
  • 6 Giet 4 eetlepels van het kookwater van de zalm en het citroensap in een pot. Voeg er 2 eierdooiers aan toe terwijl je ze stevig klutst. Bestrooi met peper en zout. Laat verder opwarmen op een matig vuur en blijf klutsen tot het mengsel romig en schuimend wordt. Voeg de in klontjes gesneden boter toe en blijf klutsen. Voeg de vloeibare room toe en roer alles goed door elkaar met een garde. Voeg de gehakte dille, de uitgelekte zalm, de garnalen en de aardperen toe.
  • 7 Leg de koekjes vervolgens op warme borden en vul ze met de zalmbereiding. Leg er een dekseltje van bladerdeeg bovenop en garneer met een toefje dille.

Vol-au-vent van zalm en garnalen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept