Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de kruiden (rozemarijn, tijm en marjolein) fijn. Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking. Meng de geraspte parmigiano en de gehakte kruiden onder de polenta. Spreid de polenta uit over een vel bakpapier, druk even aan en laat volledig afkoelen. Steek met een stervormige uitsteekvorm sterretjes uit de polenta.
  • 2 Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en konfijt er de kerstomaten in gedurende 10 min. Kruid met zout, bestrooi met suiker en laat even karamelliseren.
  • 3 Zet een pan op een zacht vuur met 1 el boter en bak er de morieltjes in gedurende 20 min. Giet de wijn en de room erbij, voeg de gorgonzola toe en kook nog 5 min verder. Kruid met peper en zout.
  • 4 Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak er de polentasterretjes krokant in. Serveer er de gekonfijte tomaatjes en de morieltjes met gorgonzola bij.

Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept