Paella royal

8
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de tapijtschelpen weken in een grote hoeveelheid gezouten water.
  • 2 Snijd het varkensvlees in blokjes. Giet de olijfolie in een paellapan (of in een grote braadpan) en zet ze op een groot vuur. Bak de vleesblokjes samen met de kippenbouten aan alle kanten goudbruin.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en bak de fijngesneden uien, de geperste knoflookteentjes en de in blokjes gesneden paprika op een zacht vuurtje.
  • 4 Spoel ondertussen de mosselen en schraap ze proper. Doe ze in een kookpot, voeg er de wijn aan toe en plaats het deksel op de pot. Laat ze 5 min op een hevig vuur koken tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af maar vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
  • 5 Snijd de groene bonen in kleine reepjes en doe ze samen met de rijst in een pan. Zet de pan 2 minuten op een hevig vuur terwijl je goed roert. Voeg vervolgens de 2 bokalen tomatenvlees, het laurierblad, de saffraan en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Leg het vlees en de kippenbouten in de saus. Leng het kookvocht van de mosselen aan met warm water tot je 1 l vocht bekomt. Giet dit op de rijst en breng het aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op een laag pitje.
  • 6 Houd 8 mosselen met schelp apart en haal de andere mosselen uit hun schelp. Laat de tapijtschelpen uitlekken en spoel ze af.
  • 7 Voeg de inktvisringen, de mosselen zonder schelp, de tapijtschelpen en de rauwe garnalen bij de rijst. Roer goed en voeg een beetje kokend water toe als het gerecht te droog wordt. Laat nog 5 minuten sudderen. Kruid bij indien nodig.
  • 8 Werk de paella af met de mosselen in schelp die je apart gehouden hebt, de langoustines en partjes citroen. Dien meteen op.

Paella royal is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met gerookte forel en appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige geitentaboulé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept