Huisje van Hans en Grietje

1
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid het glazuur. Het glazuur dient als lijm en eveneens als decoratie voor de koekjes. Klop hiervoor de eiwitten op met de helft van de poedersuiker. Wanneer je een gladde pasta krijgt, voeg je er de overige poedersuiker en het citroensap bij. Klop de eiwitten stevig verder op tot alles mooi gemengd is.
  • 2 Verdeel het glazuur over een aantal potjes afhankelijk van het aantal kleuren glazuur dat je wilt. Geef elk potje een andere kleur met enkele druppels kleurstof. Opmerking: indien het glazuur te lopend is, voeg je een beetje bloemsuiker toe. Indien het te dik is, voeg je nog wat citroensap toe.
  • 3 Vul een spuitzak met een kleine opening met het glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en eventueel enkele snoepjes en laat ze drogen.
  • 4 Start nu met de opbouw van het huisje. chik hiervoor 6 cakes (2 lagen van 3 cakes) op een plateau of een houten plank waarop je het huisje wilt serveren. Lijm de 6 cakes aan elkaar met het zelfgemaakte glazuur. Vorm met de resterende cakes het dak van het huisje. Snijd de cakes aan waar nodig en plak ze aan elkaar met het glazuur.
  • 5 Versier vervolgens het huisje met de petitbeurres en gebruik de kattentongen voor het dak. Gebruik steeds het glazuur als lijm. Vul kleine gaatjes op met het glazuur en vorm raampjes en een deur in het huisje
  • 6 Laat minstens 4 u rusten op een koele droge plek alvorens te serveren.

Huisje van Hans en Grietje is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hans en Grietje-kipkluifjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snoephuisje Van Hans En Grietje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hans En Grietje Spareribs
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Hans & Grietje honingkoekje
60 min-
Bekijk recept

Kreukels met witte wijn
Snack
Bekijk recept
Linzensalade met wulken
Snack
Bekijk recept
Koekhuisje
1uur- Gebak
Bekijk recept
Snoephuisje Van Hans En Grietje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept