Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie

4
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 90°C. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en schik de sneetjes lomo iberico erop. Laat de sneetjes drogen in de oven gedurende 1,5 uur zodat je een krokantje van lomo iberico krijgt.
  • 2 Spoel de waterkers en houd 4 takjes apart voor de afwerking. Mix de rest van de waterkers samen met een teentje knoflook, peper, zout en 2 dl olijfolie tot je een mooie grasgroene olie hebt.
  • 3 Schil de aardperen en snijd ze in blokjes. Zet een pot water met een kippenbouillonblokje op het vuur en kook de aardperen gaar. Giet af en mix tot een puree samen met de boter.
  • 4 Spoel de sint-jakobsnoten onder koud water en dep ze nadien droog met een handdoek, kruid met peper en zout. Zet een anti-kleefpan op het vuur met wat olijfolie en bak ze mooi krokant langs beide zijden.
  • 5 Serveer de sint-jakobsnoot op de aardpeerpuree en werk af met waterkersolie, lomo iberico, truffelsnippers en enkele takjes waterkers.

Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Knolseldersoep met oesters
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept