Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snij de zoete aardappelen in stukken. Leg ze in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. gaartijd.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 3 Rasp de halloumi met de grove kant van de rasp.
  • 4 Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de specerijen toe, peper, zout en prak alles met de pureestamper. Voeg de eieren toe en roer krachtig. Doe er dan enkele fijngehakte muntblaadjes bij.
  • 5 Verdeel de puree over individuele ovenschaaltjes en bedek met de geraspte kaas. Bestrooi met de granen en zet 15 min. in de oven.
  • 6 Maak de salade klaar met de little gemkropjes, de komkommer, de olijfolie, de azijn en een beetje zout.
  • 7 Serveer de salade bij de gratin.

Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept