Romige tomaat-basilicumpasta
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediƫnten
5 grote tomaten
100 g cashewnoten
2 eetlepels tomatenpuree
100 ml water
6 teentjes look, fijngesnipperd
4 eetlepels olijfolie
500 g spaghetti
2 theelepels zout
5 eetlepels rode wijn
2,5 theelepel zwarte peper
2 grote handen basilicum
Bereiding
E-mail
Print dit recept
5 grote tomaten
100 g cashewnoten
2 eetlepels tomatenpuree
100 ml water
6 teentjes look, fijngesnipperd
4 eetlepels olijfolie
500 g spaghetti 1
2 theelepels zout 1
5 eetlepels rode wijn 1
2,5 theelepel zwarte peper 1
2 grote handen basilicum 1
Breng een grote pot met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd het hart uit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Mix de tomaten fijn, samen met de cashewnoten, tomatenconcentraat en wat water. 1
Kook nu de spaghetti. 1
Verhit in een bakpan op een laag vuurtje de olijfolie, bak hierin de knoflook lichtjes aan (lichtgeel, niet bruinig!) en giet de fijngemixte tomatensaus in de pan. Zet het vuur hoger en laat de saus 4-5 min. zachtjes sudderen. Roer nu de wijn onder de saus. Breng op smaak met peper en zout. 1
Giet de pasta af en roer ze onder de tomatensaus in de bakpan, samen met de verse basilicum. Breng nog een laatste maal op smaak met zwarte peper en serveer.
Romige tomaat-basilicumpasta is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kipspiesen met basilicumpasta »
Kippenvinken »
Aubergine-tofucurry »
Zalm in amandelen met basilicumpuree »
Romige rodekool met lekkerbek »
Romige champignon-pastaschotel »
Schelpjes met romige makreel »
Romige groene aspergesoep »