Lentestoofschotel met lam

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Been het vlees uit en snijd het in stukken. Braad het op een hevig vuur aan beide kanten bruin in een pot met wat warme olie. Haal het vlees uit de pot en doe de fijngesneden uien en look in de pot. Laat 5 min. aanstoven op een matig vuur. Voeg het vlees opnieuw toe en verlaag het vuur. Voeg de bloem toe, roer en laat 2 min. braden. Voeg de helft van de witte wijn toe, samen met de kalfsfond, het kruidentuiltje en het tomatenconcentraat. Het vlees moet volledig bedekt zijn met de vloeistof. Zout, peper, dek af en laat een uur sudderen op een heel zacht vuurtje.
  • 2 Schil de wortelen en snijd ze in grote, schuine stukken. Schil de rapen en snijd ze in kwartjes. Schil de aardappelen en pel de zilveruitjes. Doe alles in de pot, voeg nog de rest van de wijn en voldoende water toe om alles te bedekken. Laat 20 min. verder koken, nog steeds op een zacht vuurtje. Voeg de suikererwten toe en laat nog 5 min. koken.
  • 3 Dien warm op.

Lentestoofschotel met lam is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsbout gemarineerd met koffie
1 uur-
Bekijk recept
Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept