Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraan

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de zoete aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water gedurende 20 min. Pel de aardappelen en draai ze duw ze door een passe-vite. Meng ze met de bloem, het aardappelzetmeel, het ei en kruid met peper en zout.
  • 2 Verdeel de pasta in 4 delen en rol lange worsten van 2 cm doorsnede. Rol ze in een vel plastic folie. Laat ze een uurtje rusten in de koelkast. Haal de worsten uit de plastic folie en snijd ze in stukjes van 2 cm lang. Bestuif ze met een beetje bloem en zet ze koud.
  • 3 Schil de butternut pompoen en snijd in blokjes. Gaar ze in wat boter op een zacht vuurtje en kruid met peper en zout.
  • 4 Verwarm de oven voor op 50°C. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de Parmezaanse kaas met het paneermeel, het pimentpoeder en de gehakte pistachenoten en doe deze mengeling in een diep bord. Zet nog een bord klaar met de resterende bloem en een ander bord met het eigeel.
  • 5 Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de blokjes tofu erin krokant. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier en houd ze even warm in de oven, samen met de pompoenblokjes.
  • 6 Bereid de saffraansaus. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur en fruit de olijfolie erin. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat verder inkoken. Meng op het einde de saffraan eronder en kruid met peper en zout.
  • 7 Kook de gnocci gaar in kokend gezouten water tot de gnocci aan de oppervlakte verschijnen. Giet af en laat even uitlekken.
  • 8 Serveer de gnocci met de tofu, de butternut en serveer er de saffraansaus bij. Werk af met enkele blaadjes marjolein en de rest van de de paneermeel-pistachenotenmengeling. Serveer warm.

Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Tagliata di carne di renna (geroosterd rendiervlees en gnocci di patate)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde Witlof Met Gnocci
10-20 min -
Bekijk recept
Gnocci Pignatelli
20-30 min -
Bekijk recept
Gnocci Deeg
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept