Hindegebraad met bosbessen, appel en noten

5
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dompel de gedroogde bosbessen onder in warm water en laat ze wellen.
  • 2 Schil de appelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • 3 Leg de pancetta in een grote pan en warm ze lichtjes op. Wanneer het vet begint te smelten voeg je de appelen en de fijngehakte rozemarijn toe. Bak dit 10 minuten op een middelhoog vuurtje
  • 4 Verwarm ondertussen de oven voor op stand 6 of 180 °C. Snijd het gebraad in de lengte in spiraalvorm, zodat je het kunt oprollen. Kruid het vlees.
  • 5 Doe de uitgelekte bosbessen bij het appelmengsel. Meng goed en spreid het mengsel uit over het vlees. Rol het gebraad op en bind het dicht. Verhit boter in een pan en bak het vlees op een hoog vuurtje aan tot alle zijden goudbruin zijn.
  • 6 Leg het gebraad daarna in een ovenschotel en laat het nog 45 minuten garen in de oven.
  • 7 Doe de verse bosbessen, de suiker en 25 cl water in een steelpan. Breng dit aan de kook en laat het geheel 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • 8 Wanneer het gebraad klaar is, dek je de schotel af met aluminiumfolie en laat je het vlees 10 minuten rusten (draai het na 5 minuten om). Zo wordt de jus perfect verdeeld over het vlees. Snijd het gebraad in schijfjes en serveer het met de bosbessensaus. Dit gebraad smaakt heerlijk met gratin dauphinois.

Hindegebraad met bosbessen, appel en noten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Hindegebraad met wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met luikse perestroop
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept