Kerststronk

12
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Klop 3 eidooiers los met 1 heel ei en de kristalsuiker. Voeg de bloem, het maïszetmeel, de cacao en de melk eraan toe en meng. Klop de 3 eiwitten stijf met het zout en doe ze bij het mengsel. Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat (25 x 37 cm) en zorg ervoor dat het volledige oppervlak bedekt wordt. Bak 7 tot 8 min. in de oven.
  • 3 Breng intussen 15 cl room aan de kook. Haal van het vuur en doe er de gehakte chocolade en de boter in stukjes bij. Meng even en laat rusten.
  • 4 Maak 2 schone keukenhanddoeken nat en wring ze goed uit. Leg er 1 open op het werkblad en draai er de bakplaat met de biscuit op om. Ontvorm, verwijder het bakpapier en bedek met de tweede handdoek. Vouw de zijden van de handdoeken dicht en laat helemaal afkoelen.
  • 5 Voeg 150 g poedersuiker toe aan de chocoladecrème en meng voorzichtig. Giet in een schaal en zet 2 uur in de koelkast: de ganache moet de consistentie krijgen van een dikke smeerpasta.
  • 6 Afwerking: klop 20 cl slagroom op met 30 g poedersuiker en voeg de mascarpone toe. Bestrijk de biscuit met deze crème en rol voorzichtig op. Snijd de uiteinden bij zodat ze gelijk zijn en leg de stronk op de serveerschaal. Bestrijk helemaal met de ganache, trek er strepen in met behulp van een vork en versier naar smaak. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast alvorens te serveren.

Kerststronk is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kerststronk met speculaas en mascarpone
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk met chocoladevulling
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Versierde kerststronk
120 min Gebak
Bekijk recept

Kerststronk met speculaas en mascarpone
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk met chocoladevulling
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Versierde kerststronk
120 min Gebak
Bekijk recept