Geroosterde skrei met pestoroom

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
  • 2 Was en zwier de basilicumblaadjes droog (je hebt ongeveer 50 g nodig). Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg de parmezaan toe, de pijnboompitten, zout, peper en ongeveer de helft van de room. Laat draaien tot een homogeen mengsel, meer of minder gemalen, volgens eigen smaak. Voeg dan de resterende room toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm de boter in een pan. Bak de stukken skrei bruin aan beide kanten op een hoog vuur. Verminder het vuur en laat nog ongeveer 5 min. bakken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • 4 Verwarm de saus ondertussen op een zacht vuur zonder ze te laten koken.
  • 5 Serveer alles heel warm met gnocchi (125 g per persoon) of verse tagliatelle (60 g per persoon).

Geroosterde skrei met pestoroom is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gegratineerde aardappel met zuurkool en pestoroom
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forellen gevuld met pestoroom
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met pestoroom
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met pestoroom
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept